Son Zamanlarda Okuduğum Kitaplar - Mazi, Yasak Aşkın Kanıtı, Sahte Balayı

, , 3 comments

 


Merhabalar, mutlu pazarlar ^^
Bir süredir buralarda yoktum ve çokça özledim. Bu süreçte okuyup sizlerle paylaşamadığım kitaplar ile geri dönüş yapmak istedim. Lafı çok uzatmadan Esra Tok'un Mazi Sonsuza Kadar kitabı ile başlayayım;

Mazi Sonsuza Kadar - Esra Tok  
Yıllar önce okuduğum Mazi kitabının (yorumu için tık tık) devam kitabını okumak bu zamanlara kısmetmiş. :)
İlk kitabı okumadıysanız spoiler içerebilir, önden uyarayım.
İlk kitabın sonunda Amelya ve Genco'nun Mazi ile imtihanları bitmemiş ve doğan ikizlerinden Yaman kaçırılmıştı. Üstelik Yaman'ın düşmanları Ferman aşiretinin başına geçmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalırlar. Amelya'nın bu durumdan haberi yokken Genco, Yedi Aşiret ağaları ile birlikte oğlunu bu durumdan kurtarabilmenin yollarını aramaktadır. Bir yol bulurlar fakat anne-baba olarak iki oğullarından da ayrı kalmaları gerekmektedir. Bu durumu öğrenen Amelya çılgına döner ve Genco'nun planlarından çok başka bir yol çizer. Amelya'nın bu seçimi ile Genco'nun sınavlarına bir yenisi daha eklenir. Hem deliler gibi sevdiği eşinden hem de oğullarından uzak kalmıştır. Yüreği yangın yerine dönen genç adam bu zorlu sınavı atlatıp mutlu bir hayat sürebilecek mi yoksa Mazi bir gölge gibi onları takip etmeye devam edecek mi? dersiniz.
~~~
Mazi'nin ikinci kitabını neredeyse 6 yıl sonra okumuş olsam da ilk kitaptaki gibi aktı gitti satırlar. Heyecanın düşmediği ve olaylar ardı ardına yaşandığı için sonunda neler olacak acaba merakıyla elinden bırakmak istemedim. Genco ve Amelya'nın evlatları ile sınanıyor olması ise yürekleri dağlıyor gerçekten. Mutlu sona ulaşıp güzel bir hayat sürdüklerini görmek istiyor insan. :)
Sonunu söylemeyeceğim elbette ama yine çok heyecanlı ve serinin diğer kitabında neler olacak acaba merakıyla baş başa bırakan bir final yapmıştı yazarımız. Serinin devam kitaplarını da merakla bekliyorum. Umarım bu defa arayı fazla açmadan kavuşup okuyabilirim. :)
Bu tarz aşiret kurgularını ve romantik türde kitapları seviyorsanız Mazi kitabına şans verebilirsiniz. 



Yasak Aşkın Kanıtı - Taylor Jenkins Reid
Carrie Allsop, bir gün hiç tanımadığı bir adama David Mayer'e mektup yazar. Bunun sebebi ise kocasının kendisini David'in karısı ile aldattığını düşünmesidir. İkili bu durumu açıklığa kavuşturmak için bir süre mektuplaşmaya devam eder ve bir süre sonra ilişkilerinin boyutu değişir.
Carrie şüphelerinde haklı mı yoksa yanılıyor mu?
David ile aralarındaki ilişki nasıl bir hal alacak?
Bu soruların cevabını aradığımız bir kitap. Hem kısa bir kitap oluşu hem de mektuplardan oluşması sebebiyle kısa bir süre içerisinde okuyup bitirdim. Bir oturuşta okudum deriz ya, tam olarak öyleydi. Kurgusal olarak tahmin edilebilir kitap aslında ama anlatım olarak kendine bağlamayı başarıyor ve sonu beni oldukça tatmin etti. Carrie'nin verdiği kararlar, kendinin farkına varması oldukça etkileyiciydi. Bitirdikten sonra "işte bu!" demiş olabilirim. :))
 Bazen bizi yormayacak ama bitirdikten sonra "güzel bir kitaptı" hissi bırakan bir şeyler okumak isteriz ya tam o anlarda okunabilecek türde bir kitaptı. Kesinlikle okuyun diyemem ama bir yerlerde denk gelirseniz şans verilebilir. :)


Sahte Balayı - Christina Lauren

İki düşman kendilerini romantik bir balayında bulunca her şey olabilir – aşk bile…

Olive Torres, ikizi Ami'nin aksine oldukça şanssızdır. Ami, hayatının aşkını bulup güzel bir düğünle evlenirken düğününü, gelinliğini hatta balayını bile bedavaya getirebilecek kadar şanslı biri. Olive ise hem işini hem işini kaybetmişken, ikizinin düğününde tüm günü düşmanı olarak gördüğü Ethan Thomas ile geçirmek zorunda kalır.
Her şey güzel ilerlerken düğünü kabusa çeviren bir olay yaşanır. Olive ve Ethan dışında düğündeki herkes gıda zehirlenmesi yüzünden hastanelik olur. Ami, bedavaya getirdiği her şey dahil balayına gidemeyeceğini anlayınca bu tatilin boşa gitmemesi için kardeşini ve eşinin kardeşi olan Ethan'ı göndermeye karar verir. Bu güzel Hawaii tatilini kaçırmak istemeyen Olive ve Ethan on günlük bir ateşkes imzalarlar ve Sahte Balayı başlar.
~~~~
Konusundan anlaşılacağı üzere Yasak Aşkın Kanıtı kitabı gibi Sahte Balayı da tahmin edilebilir bir kurguya sahip. Okurken romantik komedi filmi izliyormuş hissi veren eğlenceli bir kitaptı. Beni yormayacak, romantik türde bir kitap okumak istediğim bir anda ve sıfır beklenti ile okuduğum için keyif aldığımı söyleyebilirim. Sizde zaman zaman benim gibi bu tarz okumalar yapmak isterseniz şans verebilirsiniz. 


3 yorum:

  1. İlk kitap tvdeki aşiret dizilerini anımsattı. Şans verilebilir. :) Romantik komedi türünde pek kitap okumuyorum ama anlatımı güzelse ve seviyeli bir ilişki varsa okunabilir. :)

    YanıtlaSil
  2. Sahte Balayı tam atıştırmalık bir kitaba benziyor. aslında şu sıralar ihtiyacım olan şey bu. :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kitapları duymamıştım , Kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil