Mutluluğun Parfümü Yağmur Altında Daha Güzel Kokar - Virginie Grimaldi | Kitap Yorumu

, , 9 comments

 


"Ayrılık sadece bir insanı kaybetmek değildir, aynı zamanda insanın gelecekle ilgili planlarını ve hayalini kurduğu yaşamı da kaybetmesidir."

Mutlu akşamlar!
Yayım hayatına başladığı zamandan beri kitaplarını severek okuduğum Yan Pasaj Yayınevinin son bebeği Mutluluğun Parfümü Yağmur Altında Daha Güzel Kokar kitabı şairane ismi ve tatlı kapağıyla ilk andan ilgimi çekmişti. Bulduğum ilk fırsatta okudum vee yorumu ile geldiim. :)

KONUSU:
“Seni artık sevmiyorum.” 
Üç kelimeden oluşan bu kısacık cümle Pauline’in hayatını alt üst etmeye yetti. O geceden sonra Pauline hayatla bağlarını kopardı ve sadece bekledi. Duygusal gelgitler içerisinde savrulup acısının zamanla hafiflemesini umarak ve Benjamin’le birbirlerini çok sevdikleri o güzel günlere tekrar kavuşmayı hayal ederek… Ne var ki bu bekleyiş zihninde beliren bir fikirle son buldu: Eğer Benjamin’in duyguları tamamıyla küllenmediyse belki de onları tekrar alevlendirebilirdi! Ancak geride bırakılmış aşk dolu günleri ona hatırlatmak için kullanacağı yöntem, en derinlere saklanan sırları da ortaya çıkaracaktı...
(Tanıtım bülteninden alıntı.)

Kitaba Pauline'in ayrılık sonrasında yaşadığı depresif ruh haliyle başlıyoruz. Mutlulukla geçen yıllardan sonra eşi Benjamin'in onu bu şekilde terk etmesi, Pauline'in hayatla bağlarını kesmesine neden oluyor. Oğluyla birlikte ailesinin yanına taşınan genç kadın çevresinin etkisiyle birazcık da olsa yaşantısına geri dönüyor ve Benjamin ile yeniden bir araya gelmeleri için aklına gelen umut ışığına tutunuyor. Boşanma öncesinde Benjamin'den biraz süre istiyor ve onunla birlikte geçirdiği zamanları  hatırlatmak için anılarını paylaşırken bizlerde bu duruma gelmelerinin sebeplerini yavaş yavaş anlamaya başlıyoruz aslında. Benjamin'in bakış açısından okuduğum satırlara gelince olayın gerçek yüzünü gördüm. İkilinin yaşadıklarını okurken yüreğim sıkıştı, gözlerim dolu dolu oldu. Böyle etkileyici bir durum ile karşılaşacağımı tahmin etmemiştim doğrusu.
Virginie Grimaldi'nin dilimize çevrilen ilk kitabı Büyüdüğün Zaman Anlayacaksın'ı okurken de çok etkilenmiştim bu kitabı da en az onun kadar etkileyiciydi. Hayatın içerisinden konuları, aile ve arkadaşlık ilişkilerini anlamlı bir şekilde ele alan kurguya sahip. Siz de Pauline gibi zor zamanlar geçirdiğinizi düşünüyorsanız, size yol gösterebilecek bu kitaba şans vermenizi çok isterim. :)

~~~~
"Artık mutsuzluktan korkmanıza gerek yok. İnsan mutsuzluğun en yoğun olduğu zamanlarda hayatındaki olumlu şeylerin farkına daha iyi varıyor. Mutluluğun farkına varılmıyor."
~~~~



KİTABIN KÜNYESİ
Adı: Mutluluğun Parfümü Yağmur Altında Daha Güzel Kokar
Özgün Adı: Le Parfum du bonheur est plus fort sous la pluie
Yazar: Virginie Grimaldi
Çevirmen: Gülşah Ercenk 
Yayınevi: Yan Pasaj
Sayfa Sayısı: 280
Baskı tarihi: Temmuz 2020
Goodreads puanı: 4,19 / 5 

9 yorum:

  1. Kitabı öyle bir anlatmışsınız ki hemen almak gibi bir istek uyandırıyor insanda... "Acaba nasıl bir kitap?" sorularını sormaya başladım kendime. Gooreads puanı da azımsanacak gibi değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın içerisinden bir konuyu etkileyici şekilde ele almıştı, bu tür kitapları seviyorsanız şans verin derim :)

      Sil
  2. kitabın adını görünce bile insanın alası geliyor o nasıl bir ad dır yazara helal olsun

    YanıtlaSil
  3. kitabın tanıtımını sizden okuyunca mutlaka almam gerektiğini düşündüm. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Kitabın tanıtımını mı sevsem yoksa kapağını mı bilemedim. Çok tatlı. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı kapağı ve konusu :)

    YanıtlaSil