30 Haziran 2019 Pazar

Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar - Kimberley Freeman | Kitap Yorumu



Kitabın Adı : Okyanusun Ötesindeki Yıldızlar
Özgün Adı : Stars Across The Ocean
Yazarı : Kimberley Freeman
Çevirmeni : Duygu Parsadan Gülseven
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı : 528
Baskı Tarihi : Eylül 2018
Goodreads Puanı : 4,08 / 5
Benim Puanım: 4.5 / 5


Herkese merhabalar!
İnstagram'da bir arkadaşımın düzenlediği Ayda Bir Arkadya etkinliğine uzun süredir katılmak istiyordum fakat nasip haziran ayınaymış. Favori yazarlarımdan Kimberley Freeman'ın son kitabını okumaya kıyamıyordum, bu ay özlediğimi fark ettim ve hem hasret gidereyim hem de etkinliğe katılayım dedim. Gerçekten de özlemişim. :)




Hayallerine ulaşmak için ne kadar uzağa gitmeyi göze alabilirsin? 

Kitabımız yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi iki zaman üzerinden ilerliyor. Birisi günümüzde bebek hasreti çeken Victoria ve başarılı bir profesör olan fakat yaşlılık hastalığı olarak nitelendirilen Alzheimer'a yakalanan annesi Margaret'ın hikayesi, diğeri 1870'li yıllardaki Agnes Resolute'un macera dolu hikayesi.
Victoria, annesi hastaneye kaldırıldığı haberini alınca eşiyle yaşadığı sorunları bir kenara bırakarak Margaret'ın yanına gelir. Annesinin ricası üzerine evraklarını düzenlerken mektuplar bulur. Bu mektupları okumaya başladığında geçmişe olan bağlantımız da başlamış olur.
Agnes ise kimsesizler yurdunda büyümüş genç bir kızdır. Yurttan ayrılma yaşı geldiği için çok mutludur. Çünkü senelerdir hayalini kurduğu şeyi gerçekleştirebilecektir. Annesinin onu bulması için bıraktığını düşündüğü ufacık bir düğmenin verdiği cesaret ve güçle yolculuğuna başlar. İlk durağı Londra, sonra Paris derken annesine kavuşabilmek için okyanusları aşar. Yaptığı bu uzun ve zorlu yolculuk sonucunda annesine kavuştu mu dersiniz? Yanıtı kitapta. :)



Kitap iki zaman üzerinden ilerliyor dedim ama yazar Agnes'ın hikayesine daha çok yoğunlaşmıştı. Günümüz kısmındaki mektuplar ile geçmişte eksik kalan noktaları tamamlamak istemiş diye düşündüm okurken. Victoria'ya dair daha fazla şey okumayı da isterdim lakin okumuş olduğum şekilde de gayet sevdim.

"Kafese hapsolmuş bir kuşu kanatlarını parmaklıklara çarptı diye suçlayabilir misiniz?"

Yazının başında da belirttiğim gibi Kimberley Freeman sevdiğim bir yazar ve bu kitabını okuyunca bir kez daha sevdim diyebilirim. Aşk, aile ilişkileri, annelik duygusu ve daha birçok konuyu bu kitabında da başarılı bir şekilde işlemişti. Yazmış olduğu Agnes karakterini de çok sevdim. Şimdiye kadar okumuş olduğum en cesur kadın karakter desem yeridir. Onun kadar cesur ve güçlü olabilmeyi isterdim. :)
Kitap tavsiyesi isteyen, bu yazarı daha önce okumadım diyen herkese istinasız tavsiye ediyorum. Başarılı anlatımına karşın ülkemizde yeterli değer görmediğini düşünüyorum. Bu türü seviyorsanız ve yazarla henüz tanışmadıysanız kesinlikle şans verin derim. Pişman olmayacaksınız. ♥

---

Yazarın diğer kitapları için yorumlarım;

6 yorum:

  1. çok beğendim. okuyacağım. bu arada seni kaynaşma mimine mimleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden keyifli okumalar dilerim :)
      Çok sevinirim, zevkle okudum. Zevkle de yanıtlarım diye düşünüyorum. :)

      Sil
  2. bu yazardan okuduydum ivit güzel. bu da olabiler iyimiş:)

    YanıtlaSil
  3. Cesur kadınları severim,toplumun değişmesi yönünde etkilidirler :)
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil