İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunu Anladığında Başlar - Raphaëlle Giordano | Kitap Yorumu

, , 16 comments




Özgün Adı : Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n'en as qu'une 
Yazarı : Raphaëlle Giordano
Çevirmeni  : Gülşah Ercenk
Yayınevi : Yan Pasaj
Sayfa Sayısı : 237
Baskı Tarihi : Ekim 2017

Merhabalar ^^
Geçtiğimiz hafta Yalova'daki blogger arkadaşlarım ile gerçekleştirdiğimiz tanışma etkinliğinde sponsorlarımızdan biri olan Yan Pasaj Yayınevi'nin hediyesi olan İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunu Anladığında Başlar isimli kitabı çok merak ediyordum. Hakkında duyduğum olumlu yorumlar sebebiyle elime geçer geçmez okudum. Yorumumu sizlerle paylaşmak istedim.  :)



KONUSU
Camille, hayatının rutinliğinden sıkılmış ve her şeyin üst üste geldiğini düşünürken Paris’in bir banliyösünde araba kazası geçirir. Aksilik bu ya telefonu da çekmez. Çevredeki evlerden birine yardım istemeye gittiğinde Claude ile tanışır. 
Kibar bir adam olan Claude, Camille'nin yardım isteğini geri çevirmez ve dinlenmesi için onu evine davet eder. Bu sırada haber vermek amacıyla eşini arayan genç kadın ilgisizlikle karşılaşınca ağlamaya başlar ve başına gelen tüm olayları Claude'a anlatır. Evliliğinin, işinin kısaca hayatının sıkıcı ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyler. Claude'un teşhisi ise onu "Akut Rutinizm"e yakalandığı yönündedir ve bundan kurtulmak için ona yardımcı olmayı teklif eder. Böylece Camille'in Akut Rutinizm'den kurtulup hayatını düzene sokmasının hikayesi başlamış olur.



YORUMUM
İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunu Anladığında Başlar kitabı kapağıyla bile ilgimi çekmişti. Ruhuna Renk Kat blogunun sahibesi Kübra, kitap hakkında güzel şeyler söyleyince merak seviyem tavan yaptı ve hemencecik okudum.
Kişisel gelişim türündeki kitapları okumayı pek sevmem açıkçası. "Şunu yap, bunu yapma" şeklinde emir veren üslupta oldukları için bana itici gelir. Fakat bu kitap birinin hayatı üzerinden sorunların ne şekilde çözüme ulaşabileceğini, bu aşamada neler yapabileceğimizi emir değil de tavsiye şeklinde hoş bir şekilde sunduğu için beni etkisi altına aldı.
Akıcı bir anlatıma sahip olan kitap okuyucusunu merak ettirecek bir olay örgüsüne sahip. Camille'nin hayatının bu hale gelmesine sebep olan olaylar ve sonrasında gelişecek olaylar sayfalarını merak içinde çevirmeme sebep oldu diyebilirim.
Camille karakteri ile bütünleşip hayatının rutinliğinden sıyrılıp daha mutlu bir şekilde yaşamaya başlama aşamalarını okurken bu değişimi kendim yaşıyormuşum gibi hissettim.
Mantık çerçevesinde sunulan çözüm önerilerinden çok etkilendim. Bunları uygulamayı düşündüm fakat merak içinde hızlıca okuyunca uygulama fırsatım olmadı. Yakın zamanda yeniden başlayıp uygulamalı bir şekilde okumayı deneyeceğim.
Sizlerde benim gibi kişisel gelişim türüne pek sıcak bakmıyorsanız sizi bu durumdan kurtaracak bu kitabı okumanızı isterim. Bu türü sevenler ise benim tavsiyeme ihtiyaç duymadan okuyacaklardır diye düşünüyorum. :)


16 yorum:

  1. Merhaba elinize sağlık çok güzel olmuş. Bu değerli içerikleri diğer blog yazarlarına tanıtmak isterseniz
    http://blogworld.com.tr.ht//welcome adresine bekleriz.

    YanıtlaSil
  2. Canım büyük blog takip etkinliğinde takibe almışsın bende seni aldım istersen yazının altına kendi linkini koyarak sayfanda paylaşabilrisin böylece daha da büyürüz sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Yazınızın altına link bırakmıştım. Blog keşif etkinliği için yazı paylaşmıştım o bitince paylaşacağım. :)

      Sil
  3. büyük blog takip etkinliğinden geldim. Bizlerdeki yazıyı altına kendi blog linkini de ekleyerek paylaşırsan daha güzel olur. İzlemeye de aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Blog keşif etkinliği için yazı paylaşmıştım o bitince paylaşırım diye henüz paylaşmadım. Teşekkürler :)

      Sil
  4. ''Büyük Blog Takip Etkinliği'' katılımınız ve takibiniz için teşekkür ederim.G+ takibe aldım sizi.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. merhabalar büyük blogger etkinliğinden geliyorum beklerim :) http://biricitinyeri.blogspot.com.tr/ sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, kitaplarla ilgili bir blog görünce, nüyükbblog takip etkinliğinde çok sevindim takibe aldım sizi.. Bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz :) teşekkür ederim, ben de takibe alıyorum sizi. :)

      Sil
  7. Büyük blog takip etkinliğinden geldim. :) https://sonsuzbirsimdi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. :) Ben de sizin sayfanıza geliyorum hemen. :)

      Sil
  8. Ne güzel anlatmış benim kuzum ❤ Her yorumuna katılıyorum, bende senle aynı düşüncelerdeyim kitap klasik bir kişisel kitabı değil. Aynı düşüncelerde olmamızı seviyorum, eline sağlık bitanem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kii ♥ Ben de zevklerimizin ve düşüncelerimizin aynı olmasını seviyorum. Öpüyorum seni bitanem :)

      Sil