Meleğin Düşüşü - Susan Ee | Kitap Yorumu

, , 6 comments


Kitabın Adı : Meleğin Düşüşü
Özgün Adı : Angelfall
Yazar : Susan Ee
Çevirmen : Barış Emre Alkım
Yayınevi : Dex
Sayfa Sayısı : 312
Baskı Yılı : 2017
Seri Sırası : Angelfall #1

Merhabalar!
Meleğin Düşüşü, 2012 yılında çıkan ve hakkındaki yorumlar sebebiyle oldukça merak ettiğim bir seriydi. Hatta ilk kitabın karton kapaklı baskısını katıldığım bir fuarda almıştım fakat devam kitaplarını almayı sürekli unuttuğum için okuyamamıştım. Yayınevi seriyi ciltli olarak tekrar bastı ve serinin tamamı hediye olarak elime ulaşınca daha fazla ertelemeden okumalıyım dedim ve 2018 yılının 2.kitabı olarak okuyup bitirdim. Yorumu ile karşınızdayım! ^^


KONUSU
Kıyamet melekleri yeryüzüne inmiş ve dünyayı tabiri caizse savaş alanına çevirmiştir. Korkuya kapılan insanlar kendilerini evlere hapsederler fakat  hayatta kalmak için gıda ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri sağlamaları gerekmektedir. Gece olunca korkularını da yanlarına alarak sokağa çıkarak arayışa koyulurlar.
Penryn, annesi ve küçük kardeşi böyle bir gecede meleklerin kavgasına denk gelirler. Saklanmaya çalışsalar da melekler onları fark eder ve küçük kızı alarak ortadan kaybolurlar. Penryn küçük kardeşini kurtarmak için her şeyi yapmayı göze almıştır. Onlara bu kötülüğü yapan meleklerden biriyle anlaşma yapmayı bile.
Raffe ise kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş yani düşmüş bir melek. O da kendini kurtarmak için bir insan kızı olan Penryn ile anlaşır.
Bu ikili her şeye rağmen bu savaşı kazanıp amaçlarına ulaşabilecekler mi dersiniz?



YORUMUM

Melekler hep iyilik timsali olarak lanse edilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ya da şöyle sorayım; Dünya meleklerin istilasına uğrasaydı ne düşünürdünüz?
Meleğin Düşüşü kitabında bilinçaltımıza işlenmiş bu düşüncenin tamamen zıttı olan bir fikri ve sonucunda olabilecek olayları ele alıyor.
Ailesini bir arada tutmak için çabalayan ve bu uğurda her şeyi göze alan Penryn güçlü bir karakter. Genç yaşta olan bu kızımız zaman zaman saçma davranışlarda bulunsa da hemen toparladı diyebilirim. Savaşçı yönünü sevsem de ona dair bir şeyler eksikti sanki.
Düşmüş meleğimiz Raffe'ye gelecek olursak, hakkında çok az bilgi verilmişti. Bu sebeple onun hakkında net bir fikir edinemedim ve bundan dolayı okurken keşke onun bakış açısını da okusaydık diye düşündüm.
Anlatım çok karmaşık olmadığı için kendini okutan bir kitaptı. Hakkındaki yorumlardan dolayı beklenti ile başlamıştım. Başlarda biraz durağan gitse de yarısından sonra olaylar yoğunlaştı ve beklediğim kıvamı aldı.
Serinin ilk kitabı olduğu için devam kitaplarında eksik gördüğüm bu noktaların tamamlanacağı düşüncesindeyim.
Akılda soru işaretleri bırakan bir sonu olduğu için devamını da kısa sürede okumayı düşünüyorum.
Serinin yenilenen baskısının kapaklarını ve ciltli olmasını çok sevdim bunu da söylemeden geçmek istemedim. ♥
Bu türdeki kitapları sevenler ve benim gibi okumakta geç kalanlar için tavsiyemdir. :)



6 yorum:

  1. Hemen ilk yorumu ben yapayım kuzum :) Yaa adından çok dikkatimi çekmişti zaten, bir de yorumunu okurken aklıma Supernatural dizisi geldi. Düşmüş melek falan orada da çok geçiyordu, ilgim kaydı o yüzden. Biraz daha Raffe hakkında bilgi olsaymış keşke ama, yine de ben sevdim bakalım serinin diğer kitapları nasıl olacak :) Eline sağlıkk, bu arada bende ciltli kitaplara özellikle bayılıyoruum💜💜💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzum :) Dizi tadında bir kitaptı sana da yansımış demek ki. Devamında göreceğiz bakalım neler olacak? Devam kitapları hakkında yorumlarımı da paylaşacağım muhakkak.
      İkizim diye boşuna demiyorum ki ben sana💜💜💜

      Sil
  2. Melek dediğin iyidir . Hatta daha bu sabah düşünüyordum biz melek değiliz günaha eğilimliyiz ama melekler hep iyidir diye aklımdan geçirdim . O yüzden kitabın meleklerin kötü olduğunu anlatmış olması benim hoşuma gitmedi . 🙄 Güzel yorumlamışsınız . ☺️ Sevgiler, iyi akşamlar. 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşüncedeyim. Zaten kitapta "kötülük melekleri" olarak anlatılanların kanatları dışında insanlardan pek farkı yoktu. :D Beğenmenize sevindim. Sevgiler ^^ ♥

      Sil
  3. Meleğin düşüşü ilginçmiş, hangi melekler olduğunu merak ettim okumak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir konusu var evet :) okursanız fikrinizi benimle de paylaşın lütfen ♥

      Sil