Hiçbir Şey Söyleme - Brad Parks | Kitap Yorumu

, , No Comments


Kitabın Adı : Hiçbir Şey Söyleme
Özgün Adı : Say Nothing
Yazarı : Brad Parks
Çevirmen : Deniz Arı
Yayınevi : Arkadya 
Sayfa Sayısı : 576
Baskı Yılı : Temmuz 2017

Uzun süredir okumadığım tür olan gerilim-polisiye türündeki Hiçbir Şey Söyleme kitabının yorumuyla geldim. 

Eşi Alison ve ikizleriyle sevgi dolu bir hayat sürdüren Yargıç Scott Sampson, çocuklarıyla gelenek haline getirdiği Çarşamba Havuz günü için yola koyulmuşken bir mesajın hayatını değiştireceğini hiç düşünmemiştir.
Karısından çocukları kendisinin alacağını bildiren mesajı alınca evine gider. Bir süre sonra Alison da eve gelir fakat ikizler onunla değildir. İşte o zaman her ebeveynin en büyük kabusunu onlar için gerçeğe çeviren telefon alırlar: İkizler kaçırılmıştır.
Emma ve Sam'in hayatı karşılığında duruşmalarda bildirecekleri talimatları yerine getirmesini ve kimseye "Hiçbir Şey Söyleme"mesini isterler.
Böylece Scott ve Alison için çocuklarından uzak gerilim dolu olaylar başlamış olur.


Bu olaylar gerçekleşirken Scott Sampson beklediğimden soğuk kanlıydı açıkçası. Yargıç olduğu için böyle davranıyor diyebilirsiniz fakat sonuç olarak evlatları söz konusuydu. Eşi Alison ona göre daha cesur davranışlar sergiledi bence. Belki de çift oldukları için yazar bu şekilde dengelemek istemiş olabilir. Yine de Alison'u daha çok sevdiğimi belirtmeden edemeyeceğim.
Aslında sayfa sayısı fazla olduğu için çekincelerim vardı fakat kitaba başladığımda yanıldığımı anladım. Oldukça akıcı bir başlangıç yapmıştı çünkü. Bir süre sonra olaylar durağanlaşınca ve ayrıntılı bilgiler girmeye başlayınca sıkılır gibi olduysam da yazar devamında çok güzel bir şekilde toparladı. Duyguları da çok iyi bir şekilde yansıtmıştı. Özellikle bir yer var ki okurken çok duygulandım. 
  Son 300 sayfasını 3-4 saatlik bir zaman diliminde okuduğumu göz önüne alırsak ne kadar akıcı ve merak uyandırıcı olduğunun kanıtı olur sanırım.
Benim gibi gerilim türünü ara sıra okuyorsanız keyif alarak okuyacağınızı düşünüyorum.
Yeni yorumlarda görüşmek üzere. ♥





0 yorum:

Yorum Gönder