Elya Şeytanı - Hasibe | Kitap Yorumu | GKBT #27

, , No Comments

Kitabın Adı : Elya Şeytanı 
Yazarı : Hasibe
Yayınevi : Ephesus
Sayfa Sayısı : 427
Baskı Yılı : 2017


Sıcaklar almış başını giderken kitap okuma isteğimizi de yanında götürüyor gibi.. İşte tam bu zamanlarda okunacak bir kitabın yorumuyla karşınızdayım; Elya Şeytanı! 

Kitaba başlarken tek merak ettiğim şey vardı aslında, Elya Şeytanı'nın ne olduğu. Öğrendiğimde ise kahkahalara boğuldum! :D
Edremit'in zengin ailelerinden biri olan Ulu ailesinin kızı Asi, dedesinin isteği üzerine Ziraat Mühendisliği Bölümü'nde okumak zorunda kalmıştır. Mezun olup Edremit'e döndüğünde ise olaylarımız başlıyor.
Otoriter hatta biraz diktatör olan dede Musa, tüm aileyi istediği gibi çekip çevirmekte, kendi isteği dışında yapılan işlerde ise esip gürleyerek hayatı Ulu ailesine zindan etmektedir. Adı gibi Asi kızımız dedesine değer verse de onun baskıcı tavırlarından nasibini almaktadır.
Bir gün çocukluk arkadaşı Reyhan'ı ziyarete gittiğinde karşılaştığı doktor Koray'a sırılsıklam aşık olur fakat dedeleri Musa ise Asi ve kuzeni Ege hakkında değişik planlar yapmaktadır. Asi kızın hayatı iyice arapsaçına dönerken trajikomik olaylar yaşanıyor.
Asi ve Koray'ın tartışma bölümleri, kuzeni Ege ile atışmaları, alzheimer hastası ninesinin komik yorumları kahkahalarla gülmeme neden oldu.
Diktatör dedenin yaptıklarını ise sinir krizleri geçirdim. Bir insan bu kadar baskıcı ve geri kafalı olabilir mi ya?! O kadar sinirlendim ki Asi'nin yerine geçip isyan çıkarma düşünceleri geçti aklımdan.
Başlarda yazarın diline yabancı olduğum için adapte olamasam da alıştıkça akıcı bir hal aldı. Okurken eğlensem de zaman zaman  yukarıda da söylediğim gibi sinirlendiğim de oldu. Bu sebeple yazarın duyguları iyi yansıttığını düşünüyorum.
Eğlenceli kitap okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. :) ♥



0 yorum:

Yorum Gönder