Boys Over Flowers | Dizi Yorumu

, , No Comments


 Dizinin Adı : Boys Over Flowers
Tür : Romantik, Komedi, Dram
Yönetmen : Jun Ki Sang
Senarist : Yoon Ji Ryun
Yapım Yılı : 2009
Bölüm Sayısı : 25
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 – 31 Mart 2009
Oyuncular : Ku Hye-sun, Lee Min-ho, Kim Hyun-joong, Kim Bum ve Kim Joon



Boys Over Flowers, ülkemizdeki k-drama izleyicilerinin çoğunun ilk kore dizisi olma özelliğine sahiptir. Kiminle konuşsam izlemem gerektiği tarzında yorumlar alınca meraklandım ve izledim.


Dizimiz bir özel okulda geçiyor. Güney Kore'nin en ünlü ve zengin okulu olan ShinHwa özel okulunda ülkenin ileri gelenlerinin çocukları eğitim görmektedir. Zengin olmayan öğrencilerin hiçbir şekilde alınmamaktadır.
Okulun sahibi ve ShinHwa şirketlerinin varisi Goo Jun Pyo ve arkadaşlarından oluşan F4 grubu, okulda okuyan herkesin korkulu rüyası olmuştur. Çünkü bu grup gözüne kestirdiği kişilere öyle şeyler yapıyorlar ki tabiri caizse hayattan bezdiriyorlar.
Bir gün okula gelen kızımız Geum Jan Di, yaptığı bir kahramanlık sonucu okula burslu olarak kabul edilir.
F4 ve Geum Jan Di'nin yolları kesiştiği an ise olayların başlangıcı olur.
Zenginler ailede büyüyen çocukların durumlarını, fakir ailelerin çektiği zorlukları; gençlerin arkadaşlık ilişkilerini, aşklarını, hayal kırıklıklarını ve daha birçok şeyi içeren diziyi severek izledim. 


Geum Jan Di,  haksızlık karşısında sessiz kalamayan savunmacı bir kızdır. Kuru temizlemeci olan ailesine katkıda bulunmak için garsonluk yapacak kadar da fedakar. Lakin Goo Jun Pyo ile olan ilişkisinde yaptığı hareketler sebebiyle kendisinden epey bir soğudum...


F4'ün üyelerinden her birini çok sevdim. ^^
Goo Jun Pyo'nun inatçı ama sevgi dolu halleri...
Yoon Ji Hoon geçmişteki yaşadığı kayıplar yüzünden sessiz sakin bir duruş sergilese de, her zaman yardıma koşan halleri ve sanatsal yönü...
Soo Yi Jung ve Song Woo Bin grubunun çapkınları olsa da arkadaşlarına bağlılıkları ve savunmacı tavırları..
ile kalbimi çaldılar. ♥
Sadece Song Woo Bin karakteri biraz geri planda kalmış gibi geldi bana. Diğerlerinin hikayelerini izlesek de ona çok fazla değinilmemişti.


 F4 ve Jan Di arasında oluşan dostluk ilişkisine hayran kaldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Yardıma ihtiyacınız olduğu anda sorgusuz sualsiz yanınızda olacak dostların bulunması bulunmaz bir nimet gerçekten...
***
Bu tarz gençlik dizilerine çok fazla beklentiniz olmadan başlarsanız keyif alarak izleyebileceğiniz kanaatindeyim. Üstelik bu dizi 8 sene öncesine ait bir yapım olmasına rağmen yenilerini aratmayacak kadar iyiydi bence. :)
Yorumuma son vermeden önce beğendiğim birkaç görsel ve gif'i sizlerle paylaşmak isterim. ♥


F4 karizması  ^^


Lider Goo Jun Pyo


 Gülüşünü sevdiğim ♥


Arkadaşlık dediğin..


Bakış.. 


Ve mutlu son... ♥

0 yorum:

Yorum Gönder