Cezayir Menekşesi - Burcu Büyükyıldız | Kitap Yorumu | GKBT #23

, , No Comments
Kitabın Adı : Cezayir Menekşesi
Yazarı : Burcu Büyükyıldız
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı : 528
Seri : Aşkın Renkleri #3
Basım Yılı : 2017

Herkese merhaba! :)
Bugün sizlere ismini duyduğum andan beri merak ettiğim bir kitap olan Cezayir Menekşesi'nin yorumu ile geldim




Karlar arasında bir yılbaşı gecesi masalsı bir aşkın başlangıcı olacaktır. Bunu ne Buzdolabımız Kuzey ne de sarışın afetimiz Selin tahmin edebilirdi. :)
***
Şöyle havalı bir giriş cümlesinden sonra kitabın konusundan bahsedeyim sizlere ^^
Hikayemiz Selin'in arkadaşı ile gittiği bir yılbaşı partisinde Kuzey'i görmesi ile başlıyor. O an Selin'in kalbine yılbaşına girerken dilediği "tutku dolu bir aşk"ın tohumları ekilmiş oluyor.
Günler/haftalar geçerken Kuzey kendine bir ev almaya karar veriyor ve bu ev için bir iç mimar gerekiyor. Tesadüfe bakın ki çalışanı ona sarışın afetimiz Selin'i öneriyor. İşte buradan sonra tutku dolu bir aşkın yanı sıra aksiyonu bol, zaman zaman eğlenceli, az biraz hüzünlü olaylar zinciri başlıyor.
Yorumuma geçeceğim fakat nereden başlasam ne söylesem kestiremiyorum inanın. :) *düşüncelibloggeremojisi*
Aksiyon&romantik ikilisini çok seven benim için çok güzel bir kurguya sahipti. Bir yandan ikilimizin ilişkilerinin gelişmelerini okurken diğer yandan geçmişten gelen sırlar, aksiyon dolu olaylar, yazarın diğer kitaplarından ve basılmamış hikayelerinden karakterleri okumak oldukça keyifliydi. Merakı sürekli taze tutacak ve kitabı elinizden bırakmanıza engel olacak derecede güzeldi. :)

Kurgunun yanı sıra karakterlerin duygu ve düşüncelerinin yansıtılması da oldukça başarılıydı. Buzdolabı ve Buz Pelerin lakapları olan Kuzey'in sert yönünün yanında, buzları çözülmüş sevdikleri için her şeyi göze alan o hallerini okumak etkileyiciydi.
Aynı şekilde sarışın afet Selin'in masum hallerinin yanı sıra aşkı için her şeyi göze alan cesur kadın tavırlarını okumakta...
İçeriği kadar tasarım olarak da çok sevdiğim bir kitap Cezayir Menekşesi..
Mor delisi ben kapağını ve cildini görür görmez aşık oldum. İç tasarımdaki detaylar ise ayrı ayrı çok güzel. Bunların tümüyle ilgilenen herkesin emeğine sağlık diyorum. :)
Daha birçok şey sayabilirim fakat daha fazla uzatıp sizleri sıkmak istemem.
Uzuun lafın kısası kitabı çok severek okudum ve sizlere de bu masalsı aşk hikayesini okumanızı tavsiye ederim. 

Puanım : 5/5 

Çilek Mevsimi yorumu için tık tık. ♥




0 yorum:

Yorum Gönder