Aşktan Sabıkalı - Merve Duman | Kitap Yorumu | GKBT #15

, , 1 comment

Kitabın Adı : Aşktan Sabıkalı
Yazarı : Merve Duman
Yayınevi : Mortena Yayınları
Sayfa Sayısı : 416
Seri : Sabıkalı Serisi #1

Herkese merhaba! :)
Geveze Kalemler ekibi olarak dur durak bilmeden turlarımıza devam ediyoruz. Yine harika bir kitaba tur yapma şansımız oldu. Okulum dolayısıyla son gün yorumu bana kalsa da bu güzel kitabı okuyup yorumumu paylaşmaktan mutluyum. :)

"Kalmak ve gitmek arasındaki o ince çizgide yeşeren bir aşk… Sırlarla dolu ortak bir geçmişin bir araya getirdiği iki kişi ve masum bir çocuk… 
Her kapı başka bir tehlikeye açılıyor! 
 Geçmişinin karanlığında boğulan Bihter’in tek zaferi ölümdür. Hayata karşı buz tutmuş kalbini ve etrafına ördüğü yüksek duvarları aşabilen biri çıkana dek... 
Ömrünü kızını korumaya adamış olan Savaş ise kabuslarından kurtulmanın bir yolunu arayan aşktan sabıkalı bir ruhtur… Geceye karışan fısıltılar kadar gizemli bir aksiyon, kaçınılmaz bir aşk ve umulmadık bir son…"


Aşktan Sabıkalı, beni o kadar etkiledi ki nereden başlasam, ne anlatsam kestiremiyorum şuan..
***
İlk sayfalarda Bihter ile tanışıyoruz. Esas kızımız bir polis. Güçlü, dik başlı bir o kadar da özgün bir karakter.
Esas oğlan Savaş da bir polis. Geçmişinde yaşadığı zorluklara rağmen kızı için güçlü durmak zorunla olan, sevgi dolu bir baba.
Ekibin diğer üyeleri de çok eğlenceli karakterler.Özellikle Atakan ve Şebnem ile olan bölümlerde bolca güldüğümü söylemek isterim. :)
Bir görev için bir araya gelen Bihter ve Savaş, aralarındaki çekime karşı koyamaz. Geçmişten gelen kabusları peşlerini bırakmazken kalplerini dinlemek iki taraf içinde oldukça zorlu bir durumdur.
Kitabın kapak ve iç tasarımına değinecek olursam; Kapakta ve bölüm başlarımda yer alan cam kırıkları çok hoş ve değişik bir hava katmıştı. Bölüm başlarında yer alan alıntılar ve bölüm aralarında yer alan kelepçe figürleri içerikle uyumlu ve tamamlayıcı unsurlar olmuş. 

Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen hem yazım dili hem de kurgusuyla beni kendisine hayran bıraktığını söyleyebilirim. Öyle bir kurgu ki okurken birçok duygu geçişi yaşamama sebep oldu. Özellikle son 100 sayfada olaylar açığa çıkmaya başladıkça boğazımda bir yumru ile ve büyük şaşkınlıkla okudum.
Aksiyon-romantik türünde kitapları seviyorsanız Aşktan Sabıkalı gözüm kapalı tavsiye edeceğim kitaplardan biri olur. Bence fazla vakit kaybetmeden okumalısınız. Daha Atakan ve Şebnem'in hikayesi var çünkü ;)

Kitaba Puanım : 5/5 ♥

1 yorum:

  1. kubracolaker@hotmail.fr

    bu kitabi bana atamisiniz varsa lutfen

    YanıtlaSil