Kafes - Josh Malerman | Kitap Yorumu

, , 1 comment

Kitabın Orijinal Adı : Bird Box
Yazar : Josh Malerman
Çevirmen : Aslı Dağlı
Yayınevi : İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı : 336

"Dışarıda bir şey var... 
Görülmemesi gereken korkunç bir şey... Ona atılan bir bakış  kişiyi deliliğe sürüklüyor. Ne olduğunu ve nereden geldiğini kimse bilmiyor."

Herkese merhabalar!
Yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım. İthaki Yayınları'ndan çıkan Kafes kitabını duymayan kalmamıştır sanırım. :) 
Ben de kitap hakkında o kadar çok yorum duydum ki okul-ders yoğunluğuma rağmen araya sıkıştırıp okudum. Değerlendirmeme geçmeden önce tanıtım yazısını paylaşmak istiyorum. Konusunu kendim anlatmayı deneyince acayip şekilde spoiler verdiğim için çözümü bu yolda buldum. :)


"Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilirdi. Ve onları takip eden bir şey vardı.

Bu bilinmeyene doğru göz bağının karanlığında yaptığı yolculukta Malorie sık sık geçmişi hatırlıyordu. Bilinmez tehlikenin karşısında bir araya gelerek hayatta kalmaya çalışan, kendisini de aralarına kabul ederek onu da kurtaran ev arkadaşları teker teker aklına geliyordu: Bir zamanlar yabancı olan bir grup insanın birer birer kapısını çaldığı evde kurdukları ortak hayat... Ancak sağ kalan ve kapılarını çalan insanlar arttıkça ortaya yüzleşmeleri gereken bir soru çıkmıştı: Herkesin aniden delirdiği bir dünyada kime güvenilebilirdi?"

 Tanıtım yazısından da anlayacağınız üzere Kafes korku-gerilim tarzında bir kitap.Ben bu tarz kitapları hiç okumuyordum.Okumama sebebim de korkmak falan değil nedense ısınamadım bu türe. ^.^ 
Bu konuda kendi kendime oluşturduğum ön yargıyı kırmak adına herkes tarafından sevilen bu kitabı okumak istedim. 
İlk olarak kitabın ismi ve kapak tasarımı hakkında düşüncelerimi paylaşmak isterim. Kitabın konusunu okuduğumda "Kafes"le ilgili hiçbir şey geçmiyordu, neden böyle bir isim seçilmiş diye düşündüm. Kitabı okurken kuşlarla ilgili bölüm geldiğinde bunun sebebini anladım. Ve başka bir bölüm vardı ki kapak tasarımıyla bu bölüm tam olarak yansıtılmıştı. Bu nedenle kapağı çok sevdim. 
Kitabın genel kurgusu güzeldi ama beklentiyle başladığım için midir bilinmez tam tatmin olamadım. Bir durağanlık söz konusuydu bana göre. Daha fazla aksiyon ve olay olmasını bekledim galiba. Anlatıma gelecek olursam yazar oldukça iyi bir iş çıkarmış. Karakterler neredeyse kitabın tamamında göz bağlarıyla dolaşıyorlar. Yürümekten tutun da araba kullanmaya kadar ama siz sadece iç seslerini okumuyorsunuz, o an ki hisleri bile size aktarılıyor.


Ana karakterimiz Malorie'den bahsedecek olursam, Malorie güçlü bir karakterdi. En yakınlarını kaybetmesine rağmen çocukları için savaşmaya devam etti ve çocuklarını da tek başına eğiterek onlarında güçlü birer birey olmasını sağladı. Ara sıra kafa karışıklıkları yaşadı, hayal kırıklıkları oldu, yalnız kaldı ama çocuklarını düşünerek kendini toparladı. Bu gerçekten hayranlık uyandırıcı bir durum. Ben böyle bir durumla karşılaşsam bu kadar güçlü olamazdım diye düşünüyorum. 
Kitabın sonu ise hiç beklediğim gibi değildi. Aklımdaki soru işaretlerine cevap bulmayı umuyordum ama olmadı ne yazık ki. Keşke bu sorularıma yanıt bulabilseydim. Bu yüzden;

Kitaba Puanım : ❤❤❤♥


Not: Minik kalp ( ♥ ) , 0.5 puan :)


1 yorum: