Splash Splash Love | Dizi Yorumu

, , 2 comments

Dizinin Adı : Splash Splash Love
Tür :  Fantastik, Tarihi, Komedi, Romantik 
Yönetmen : Kim Ji Hyun
Senarist : Kim Ji Hyun
Yapım Yılı : 2015
Bölüm Sayısı : 2
Oyuncular : Yoon Doo-joon, Kim Seul Gi, Kim Gab Soo, Im Ye Jin, Jung Kyu Soo, Lee Dae Yun, Jin Ki Joo, Ahn Hyo Sup


KONUSU

Derslerinde özellikle matematikte pek başarılı olmayan Dan Bi, lise son sınıf öğrencisidir. Yağmurlu bir günde üniversite sınavına giderken kendini sınava girmek için hiç hazır hissetmez ve "N'olur yok olayım" diye dilek diler. Yoluna çıkan su birikintisine düştüğü anda kendini Joseon döneminde bulur. Ve olaylar başlar. 

KARAKTERLER



Kim Seul Gi, lise son sınıf öğrencisi Dan Bi'yi canlandırıyor. Daha önce Flower Boy Next Door ve Kill Me Heal Me dizilerinde yan rollerde izlediğim oyuncuyu başrol olarak ilk kez bu dizide izledim. Diğer dizilerde canlandırdığı karakterleri göz önünde bulundurarak izlediğimde gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim.



Yoon Doo-Joon, Kore tarihinde önemli bir yeri olan Kral Sejong karakterini canlandırıyor. 
Joseon döneminde Çin alfabesi kullanıldığı için sadece yüksek sınıfa mensup kişiler okuma-yazma biliyormuş. Halkın da okuma yazma öğrenmesini isteyen bu kral Hangul alfabesini bulmuş.
Kore tarihine pek hakim olmadığım için birkaç araştırma sonucunda öğrendiğim bu bilgilerin ne kadarının doğru bilemiyorum fakat dizide tarihi olayların birebir yansıtılmadığını kurgusal olaylara yer verildiğini söyleyebilirim.
Yoon Doo-Joon'un oyunculuğuna dönecek olursam, halkının gelişmesini isteyen ve bunun için elinden geleni yapan, aynı zamanda gelecekten gelmiş Dan Bi karşısında büyük şaşkınlıklar yaşayan kralı başarılı bir şekilde canlandırdığını düşünüyorum.



YORUMUM

Bu aralar uzun soluklu dizilere vakit ayıramadığım için mini dizi arayışında iken arkadaşımın önerisi ile izleme kararı aldığım bir diziydi Splash Splash Love. Mini bir dizi olduğu için aşırı bir beklentimde yoktu haliyle. Fakat beni tam anlamıyla ters köşe eden bir dizi oldu. 2 bölüm olmasına karşın çoğu uzun soluklu diziden daha dolu bir içeriğe sahipti.
Her öğrencinin başına bela olan sınavlardan başlayarak, tarihi olaylar, saray entrikaları, fantastik öğeler ve eğlenceli diyalogların her birine güzel bir şekilde yer verilmişti. 
Yukarıda bahsettiğim ana olaylar üzerinden kurgulanmış  güzel bir senaryoya sahip.
Oyunculuklar hakkında fikirlerimi karakterler kısmında belirtsem de Kim Seul Gi ve Yoon Doo-Joon'un kimyaları aşırı uyumlu olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Bir dizinin başarılı olmasını sağlayan unsurların başında senaryo-kurgu gelse de oyuncuların arasındaki uyumunda etkili olduğu düşüncesindeyim.
2 bölüm olduğu için tadı damağımda kalmış gibi hissetsem de, tatmin edici bir son ile bitirdikleri için mutlu oldum. (Genellikle mini dizilerin hatta bazen normal dizilerin bile sonu havada kalınca dumura uğradığım için böyle durumlarda mutlu olup teşekkür edecek kıvama geliyorum ne yazık ki.)
Yoğun bir döneminizde nefes almak, birazcık da eğlenmek için izleyecek bir şeyler arıyorsanız bu dizi tam size göre. Dizi dediğime bakmayın siz, 2 saat gibi kısa sürede bittiği için film olarak bile düşünebilirsiniz. Uzuuun lafın kısacası bu dizi tavsiyemdir efendim, izleyiniz. ♥
Birkaç eğlenceli gif ile size veda edeyim. ^^


Telefonda kendini gören masum Kral. :D

---


Çarpım tablosu gözüme hiç böyle eğlenceli görünmemişti. :D

---


Kral'ımızın şaka anlayışı..


2 yorum:

  1. Bu diziyi çok sevmiştim özellikle erkek başrol sempatikligi ile sevimli ancak kısa süren bir diziydi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevmiştim. Erkek başrol çok sempatikti gerçekten. Biraz daha uzun olsa diye düşünmüştüm. 😊

      Sil