Sevdiğim Tüm Erkeklere - Jenny Han | Kitap Yorumu

, , 2 comments


Kitabın Adı : Sevdiğim Tüm Erkeklere
Özgün Adı : To All the Boys I've Loved Before #1
Yazar : Jenny Han
Çevirmen : Gizem Yeşildal
Yayınevi : Pegasus
Sayfa Sayısı : 360
Baskı Yılı : 2016
Seri : To All the Boys I've Loved Before

Kitap okumakta zorlandığım bir dönemde bana ilaç gibi gelen Sevdiğim Tüm Erkeklere kitabı hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Ve karşınızdayım. :)

Konusundan bahsedecek olursam;
Annelerini kaybeden 3 genç kız - Margot,Lara Jean ve Kitty- babaları ile birlikte yaşamaktadır.
En büyükleri Margot, annelik görevini üstlenmiştir.
Lisede okuyan Lara Jean, üniversite eğitimi için yurtdışına gidecek olacak ablasından ayrılacağı için üzgün hem de yüklenecek sorumluluklardan dolayı tedirgindir. İçine kapanık bir kişiliği olan Lara Jean'in sevdiği erkeklerle -platonik ilişkiler demek daha doğru olur- ayrılma kararı aldığında onlara mektup yazma ritüeli vardır. Bu mektupları onlara göndermek için değil de içini dökmek ve duygularından kurtulmak için yazmaktadır. Yazdığı bu mektupları annesinin verdiği şapka kutusunda saklamaktadır. Fakat bir gün kutu ortadan kaybolur ve mektuplar yazılan kişilere gönderilir.

Konusunu okuyunca klişe bir aşk romanıymış izlenimi verse de çok tatlı havası olan bir kitaptı. Her şey tadındaydı ve okurken sizi asla baymıyor. Aile bağları, arkadaşlık ve duygusal ilişkiler harmanlanarak çok hoş bir kurgu oluşturulmuş. Anlatımı o kadar akıcıydı ki o dünyaya sizi çekince bitirdiğiniz ana kadar elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Ben vaktim olmadığından dolayı iki günlük bir okuma sürem oldu fakat vaktiniz olduğunda bir oturuşta bitebilecek bir kitap gerçekten.
Karakterlerde en az kitap kadar tatlıydı özellikle de Lara Jean. Kendini içine kapanık ve güçsüz gibi gösterse de tam aksine çok güçlü her şeyi başarabilecek karakterde bir kız. Bu tarz kitaplar içinde en sevdiğim karakter oldu. Ve serüvenin devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
Şeker tadında, mutluluk verici bu kitabı sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. :) ♥





2 yorum:

  1. Bu kitabı gerçekten çok merak ediyorum! ^_^ Fotoğraf çok iyi bu arada. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ♥ Bence kesinlikle okumalısın, öğrendiğime göre filmi de çıkacakmış :)

      Sil