Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo | Dizi Yorumu

, , No Comments

Dizinin Adı : Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo
Tür : Romantik, Komedi, Gençlik
Yönetmen : Oh Hyun-Jong
Senarist : Yang Hee-Seung
Yapım Yılı : 2016-2017
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular : Lee Sung-Kyung, Nam Ju-Hyuk, Lee Jae-Yoon, Kyung Soo-Jin, Lee Joo-Young, Cho Hye-Jung



KONUSU
Üniversite öğrencisi Kim Bok-Joo, küçüklüğünden beri güçlü bir kız olduğu için babasının yönlendirmesi ile halter spor dalına yönelir. Hayatı boyunca halter dışında hiçbir şeye ilgi duymayan tabiri caizse erkek gibi yaşayan kızımız bir gün aşık olur ve olaylar bundan sonra gelişmeye başlar.
Aşk, aile ve arkadaşlık ilişkilerini güzel bir şekilde ele alan, eğlenceli bir dizi.



YORUMUM

Arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladığım, konusu hakkında hiçbir fikrim olmayan bir diziydi W.F.Kim Bok-Joo. 
Hiç mi araştırmadın diyenleriniz olabilir fakat spoi yeme korkusuyla dizi&filmleri izledikten sonra araştırma gibi bir alışkanlığım var. ^^
S.W. Do Bong Soon'daki gibi fantastik derece de olmasa da güçlü kadınların da olabileceğinin yansıtılması hoşuma giden bir durum oldu.
Spor dallarının yer aldığı üniversitede geçtiğinden ve karakterlerimizin her biri farklı branşlarda öğrenim gördüğü için halter, yüzme, jimnastik gibi spor dallarıyla ilgili sahneleri izlerken ister istemez spora yönelme isteği oluştu içimde. Böyle düşünmem oyuncuların rollerindeki başarısını kanıtlar nitelikte bana göre. :)
Gençlik dizisi olduğundan ağırlıklı olarak arkadaşlık ve duygusal ilişkiler üzerinde durulmuştu. Özellikle arkadaşlık ilişkileri çok eğlendiriciydi. Kim Bok-Joo ve arkadaşlarını aşırı sevdim.


Çünkü onlar "SWAG" ♥

Uyarı ! Diziyi aç karna izlemeyin! :D
Çünkü dizi boyunca sürekli yemek yediler. Bir yerden sonra "yeter artık yemeyin!" modunda izledim. :D
***
Senaryo açısından daha önce izlemiş olabileceğiniz olayları ele alsa da oyuncuların işinde başarılı oluşu sayesinde sıkılmadan izliyorsunuz.
KARAKTERLER


Kim Bok-Joo'yu daha önce Cheese in the Trap dizisinde izlemiş olduğum Lee Sung-Kyung canlandırıyor. C.İ.T.T'da oldukça cazgır, alışveriş delisi bir karakterde gördüğümüz oyuncu bu dizideki sevimli ve arkadaş canlısı halterci rolünün altından başarılı bir şekilde kalkmış. Özellikle halter kaldırırken çekilen sahnelerde bir halterciymişcesine duyguyu yansıtmıştı. 


Jung Joon Hyung rolünde ise Nam Joo Hyuk'u görüyoruz. Yüzücü olan Jung Joon Hyung, küçükken Kim Bok-Joo ile aynı sınıfta okumuş bir süre sonra okuldan ayrılınca haliyle arkadaşlıkları da sonlanmış. Seneler sonra karşılaştığı arkadaşının peşinden koşan şakacı biri olarak görünmeye çalışsa da geçmişinde onu yaralayan bir olay yüzünden yüzücülük kariyeri tehlikededir.
Nam Joo Hyuk'da Lee Sung-Kyung gibi C.İ.T.T'da rol almıştı. Orada yan rolde izlediğimiz oyuncuyu W.F.Kim Bok-Joo'da başrol olarak izlemek benim için keyifliydi. Lee Sung-Kyung kadar zorlayıcı bir karakteri olmasa da başarılı bir oyunculuk sergilediğini düşünüyorum. İkilimizin gerçekte sevgili olduğunu bilenleriniz vardır. Sanırım bu durumunda olumlu bir etkisi olmuş. :)


Lee Jae Yoon, Jung Joon Hyung'un doktor olan abi karakterine can veriyor. Anlayışlı ve yardımsever abimiz çok canlar yakıyor. :D 
Sempatik halleriyle bu role yakıştığını düşünüyorum. ♥

Diğer oyuncuları da severek izledim fakat hepsi hakkında yazarsam bu yazının uzayıp gideceğini düşünüyorum ve sizi sıkmak istemiyorum. :)
***
Yaz mevsiminde izlenecek eğlenceli dizi arayanlar için kesinlikle tavsiye edeceğim dizilerden birisi  Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo olur.

Son olarak vazgeçilmezim gifler;



Eriten sahnelerde bugün ^^

***

Swag.

***

Ne dilekler diledi bu kız.. :)

***

Bu 3'lü de Swag! 

***

Eriten sahneler vol-45689465

***

Bu kalp sizin için sevgili okurlar. ^^ ♥


0 yorum:

Yorum Gönder