Tadımlık Aşk - İlknur Birdal | Kitap Yorumu | GKBT #28

, , 2 comments

Kitabın Adı : Tadımlık Aşk
Yazarı : İlknur Birdal
Yayınevi : Mortena
Sayfa Sayısı : 448
Baskı Yılı : 2017



Merhabalar! :)
Yaz mevsiminin rengarenk ve mutluluk verici hallerine (evet, evet boğucu sıcaklar hariç!) uymak adına Geveze'ler olarak biz de eğlenceli kitaplar okumaya devam ediyoruz. 
Okurken mutlulukla tebessüm edeceğiniz yeni kitabımız Tadımlık Aşk. ^^



Dinçer ve Burçak çiftimiz, ilk görüşte birbirine aşık olup aynı hızla evlenmeye karar verirler. Her şey rüya gibi başlamıştır fakat ne yazık ki böyle devam etmez. İkilimiz arasında sürtüşmeler baş gösterir. Dinçer'e göre tüm sorun Burçak'ın ayakkabı koleksiyonu iken, Burçak'a göre de Dinçer bitmek bilmeyen kravat tutkusudur. İki inatçı keçi misali birbirini yiyen çiftimiz rüya gibi başlayan evliliklerine dönebilecek mi, yoksa bir kabus olarak görüp ayrılacaklar mı?
Okuyup öğrenin bence. :P
***
Karakterlere kısacık değinmek istiyorum. :)
Dinçer, işkolik ve kravat manyaklığıyla gözü kör olmuş bazı gerçekleri göremez duruma gelmiş hallerine kızsam da, Burçak'a olan aşkı, ona verdiği değeri okuyunca tüm sinirim gitti, üstüne kalbime taht kurdu kendisi. Özellikle şu alıntıyı okuduktan sonra eridim, bittim.😍😍
"Hayırdır Dinçer Bey, neden aradınız gece gece?" Allah'ım... Bir haftada bana söylenmesini bile özlemiştim. Gözlerimi kapattım ve sesini yudum yudum içebilmeyi diledim. Yanımdayken beni deli eden o çenebaz halleri bile burnumda tütüyordu. Seçtiği cümleler bana geçmişi hatırlatınca, "Aklıma sen geldin," dedim ve anlaması için sustum. Sessizlik uzadıkça bendeki gerginlik tavan yapıyordu. Tıpkı o zamanlardaki gibi mi olacaktı tepkisi, merak ediyordum. "Ee," dedi sonunda dayanamayarak. Benim beklediğim cevap buydu işte. Karım benim tanıdığım, hala aşık olduğum o kadındı. Vereceğim cevabı benim kadar Burçak'ın da bildiğine, hatta gözlerinin önüne o telefon konuşmasının geldiğine emindin. "Geldin, bir daha da gitmedin işte!" dedim özlem dolu bir sesle. Aklıma, yüreğime, evime gelmiş, bir daha da gitmemişti işte...
Burçak, güçlü duruşu ve hiçbir zaman altta kalmayan tavırlarıyla Dinçer'e eziyet etse de diğer bir yandan masumluğu ve ona olan aşkıyla hem sevgimi hem desteğimi kazanan bir karakter oldu.

Burçak'ın annesi ve kardeşi İnci, Dinçer'in babası ve de Erdem ile komedi takımımız tamamlanmıştı. Her birini ayrı ayrı sevdim. :)

Tüm yıl boyunca "tatilde hunharca kitap okuyacağım, tüm aldıklarımı bitireceğim" diye planlar yaparken, yaz mevsiminin sıcaklığına maruz kaldıkça kitaplara elim gitmiyor ne yazık ki. Bu duruma kahrolurken elime aldığım Tadımlık Aşk, can simidi gibi geldi bana.
Eğlenceli diyaloglar ve okumaktan keyif aldığım geçmiş-günümüz şeklindeki anlatım tarzıyla beni oldukça etkiledi. 
Yazarımızın daha önce çıkan iki kitabını da okuyup sevmiştim fakat Tadımlık Aşk tür olarak onlardan farklı olduğu için başlamadan önce tereddüt etmedim değil. Lakin yazarımız bu türün hakkını vermiş hatta tozunu attırmış diyebilirim. Güldürmeyi amaçlayıp esprilerinin dozunu kaçırmamış, romantik türü baskın gösterip okuyucuyu baymamış. Ailevi sorunlar, aile içinde yaşanan tatlı atışmalar, arkadaşlık ilişkileri ve iş dünyasında yaşananlar gibi birçok konuya da değinerek ortaya güzel bir hikaye çıkarmış. Kitabın adı gibi her şey tadındaydı bana göre. Yüzümde kocaman bir tebessüm ile kapağını kapattığım an anladım ki bu kitap gerçekten okunmaya değer. Sıcaktan bunalmışken, evde oturmaktan sıkıldıysanız yahut tatile gittiğiniz yerde güneşlenirken size eşlik edecek kitap arıyorsanız Tadımlık Aşk tam size göre. Kesinlikle tavsiyemdir! ♥


2 yorum: