Strong Woman Do Bong Soon | Dizi Yorumu

, , No Comments

Dizinin Adı : Strong Woman Do Bong Soon
Tür : Romantik, Komedi, Fantastik, Aksiyon
Yönetmen : Lee Hyeong-Min
Senarist : Baek Mi-Kyeong
Yapım Yılı : 2017
Bölüm Sayısı : 16
Oyuncular : Park Bo Young, Park Hyung Shik, Ji Soo, An Woo-Yeon, Shim Hye-Jin, Yoo Jae-Myung, Jun Suk-Ho, Lim Won-Hee, Kim Won-Hae



KONUSU
Do Bong Soon, ailesindeki kadınlara bahşedilen özel bir güçle doğmuştur. Başlarda bu gücü saklamaya çalışsa da daha sonra insanları korumak için gizlenmekten vazgeçer.
Ah Min-Hyuk, oyun geliştiren bir şirketin Ceo'sudur ve tehditler almaktadır. Tesadüfen gördüğü Do Bong Soon'un güçleri karşısında şaşkına dönen Min-Hyuk onu koruması olarak işe almaya karar verir.
In Gook Doo, bir polis memuru ve aynı zamanda Do Bong Soon'un senelerdir aşık olduğu adam. Yaşadıkları yerde  kadınların kaçırılması olayını çözmek için kolları sıvarken olaylar zincirimiz patlak veriyor.

YORUMUM
Kore dizilerinde fantastik ögelerin işlenişi hoşuma gidiyor. Genellikle erkeklere atfedilen gücün kadınlar üzerinden anlatılması ise çok güzeldi.
Dizi her şeyi bünyesinde barındırıyordu diyebilirim. Aşk, komedi, aile ilişkileri, arkadaşlık, polisiye, fantastik güçler, sosyal sorunlar vb. Verilen sosyal mesajların beğenimi kazandığını belirtmeden geçemeyeceğim. Özellikle kadını güçsüz görüp aşağılayanlar için söylenenleri herkesin izleyip görmesini isterim.
Min Hyuk'u tehdit edeni tahmin etmek zor olmasa da, kızları kaçıran kişinin yakalanma aşaması acayip sinirlerimi bozdu. Karakteri canlandıran oyuncu o kadar başarılıydı ki olaylar gerçekmiş gibi hissedip polislerin yaptığı saçmalıklara kızarak "çekilin de ben yakalayayım artık!" diye söylenip durdum.
Dizide yer alan mafya grubunun girdiği haller, onlar üzerinden gelişen komik olaylar ise dizinin başlı başına komedi unsuruydu bile diyebilirim. Onların yer aldığı kısımları izlerken kahkahalarıma engel olamadım. :D
Birkaç mantık hatası yakalamış olsam da dizinin artı yönleri bu ufak ayrıntıları göz ardı etmeme yetiyordu.


KARAKTERLER
Park Hyun Shik, Min Min karakteri için biçilmiş kaftan. Cool duruşu, sempatik hareketleriyle kalbimde taht kurdu. ♥
Kore dizilerinde genelde çok işlenen zengin ailenin çocuğu olduğundan sorunlar yaşayan bir karakterdi Ah Min Hyuk. Annesini küçük yaşta kaybettiğinde abilerinin onu ezmesine dayanamayarak evi terk edip kendi başına bir hayat kurmuş, yalnız hissetse de bunu eğlenceli davranışlarıyla maskelemeye çalışıyor.
Tabii tahmin edeceğiniz üzere güçlü kızımız Bong Bong'a aşık oluveriyor. Aşık halleri ise ayrı bir şapşaldı. bknz:

Park Bo Young, yani güçlü kadınımız Do Bong Soon. Minnoş hallerine bakmayın siz rolünün hakkını veren güçlü bir kadın o. ^^
Ailesinden gelen gücüyle başa çıkmakta zorlansa da sevdikleri ve iyi insanlar için koruyuculuğu üstlenecek kadar koca yürekli. Bazı sahnelerde öyle devleşiyor ki "vay be!" demeden edemiyorsunuz.
Bir yanda sevdiği adam diğer yanda onu seven adam  ne yapacağını bilemez(ikisi de çok yakışıklı olduğundan işi gerçekten zor! :D)



Ji Soo, yakışıklı polisimiz. Kendini mesleğine adamış, biraz sert mizaçlı fakat sevdiklerine değer veren bir adam. Sevgisini göstermekte biraz acemi olsa da koruyucu halleriyle o da gönlümüzün prensi oldu! :D 

♥♥♥

Uzuun lafın kısacası Strong Woman Do Bong Soon'un severek izledim. Durağan dizi/filmleri sevmediğim için tam benlikti diyebilirim. Birçok türün bir arada işlenmesini ve aksiyonu seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik eğlence garantisi var! ^^

Dizinin Ostlarından En Sevdiğim;

Sevdiğim giflerden;



Ah Min Min Ah! ♥




 Tatlış Bong Bong ♥


Strong Woman!



SW vol-2



Havalı Çocuk! :D



Gülüş ♥



Eriten sahnelerde bugün.. :D



Ponçikler ♥





Havalı yürüyüşleri severiz. ^^



0 yorum:

Yorum Gönder