Mazi - Esra Tok | Kitap Yorumu

, , No Comments

Kitabın adı : Mazi 
Yazarı : Esra Tok 
Yayınevi : Mortena Yayınları 
Sayfa Sayısı : 400




Genco Uluhan, doğduğu günden beri atalarından kalan gücü temsil etmek için eğitilse de hayalleri farklıydı. Amerika'da Mücevher Tasarımı bölümünü bitirip İstanbul'a döndüğünde kurduğu Uluhan Golden'ı zirveye taşıdı. Özenle kurduğu hayatında her şey istediği gibiydi. Defileleri heyecanla takip ediliyor, tasarımları hızla tükeniyordu. Kariyerinde güçlü adımlarla ilerlerken,yarından yer alan sevgilisiyle hayallerin ötesinde bir hayata sahipti. Fakat hayatı hiç ummadığı bir anda kördüğüm olacaktı. Babasının ani ölümüyle doğduğu topraklara geri döndüğünde, kaderi kara bir peçe ardına gizlenen güzel gözlü bir kızla yazılıydı. Bir yanda aşkına hayran olacağınız bir adam, diğer yanda doğduğu günden itibaren günahı olmayan bir hatanın bedelini ödemek için tutsak edilen güzeller güzeli bir kadın… Mazide yaşanan bir günahın bedelini masum ve tutku dolu bir aşk ödeyecekti. (Tanıtım Bülteninden)


 Aşiretlerin, kan davalarının içerisinde oluşan bir aşkın hikayesi Mazi.
***
Kitap daha ilk sayfadan etkisi altına alıyor. Genco hayatta yaşabileceği en kötü şeyi yaşıyor, babasını kaybediyor. Yazar bu durumu öylesine gerçekçi anlatmış ki tabiri caizse yüreğim sıkıştı okurken. Bununla da kalmıyor, ailesinin geçmişinde olan bir sürü olaylar bir anda önüne seriliyor. Hiçbir şeyden haberi yokken öğrendiği bu olayların bedelini ödeyecek kişinin kendisi olduğu gerçeğiyle yüzleşiyor. Tam bu durumla yüzleşmek için gittiği yerde saniyeler içinde gördüğü güzel gözlere vuruluyor. O an bilmiyor tabi o gözlerin hayatını değiştireceğini. İşte hikaye buradan sonra başlıyor.
Ailesini ve Amelya'yı korumak için fedakarlık yapıyor ve Mazi'nin bedelini ödemek için gözlerine vurulduğu güzel Amelya ile evleniyor Genco. Bununla da kalmıyor, bir zamanlar hiç istemediği için bırakıp gittiği aşiretine ağa oluyor. Birçok şey öğreniyor ama buna rağmen güçlü bir duruşu var Genco'nun. Ağa falan dediğime bakmayın bir o kadar modern ve romantik bir adam. Sevdiği kadın uğruna neler yapıyor neler.. :)
Esas kızımız Amelya ise doğduğu andan itibaren zor zamanlar geçirmiş.Bu duruma biraz üzülsem de nedense sevemedim ben bu kızı, içim ısınmadı bir türlü. :D 

Diğer karakterlerden Lalezar & Bevar'ın ve Savaş ağanın hikayesini ayrıca merak ettim. Diğer karakterler de çok iticiydi. Kendi çıkarlarını düşünen sinsirellalar! :D
Anlatım olarak oldukça akıcıydı. Hikayedeki gizemlerde heyecan yaratarak bu akıcılığı arttırıyordu. Ufak tefek eksiklikler ve birkaç olayın gelişimi hızlı gibi geldi bana ama çok fazla göze batmadığını düşünüyorum. :)
***
Kitabın iç tasarıma hayran kaldığımı da belirtmek isterim. Giriş sayfasındaki gözler, bölüm başlarındaki desenler ve geçişlerde kullanılan elmas ve gözler içerikle çok uyumlu bence. Zaman zaman bunları izlemekten kitabı okuyamadım yani! :))
Uzun lafın kısacası Genco ile Amelya'nın Mazi'si ile tanışmayı düşünüyorsanız hiç tereddüdünüz olmasın. :) 

Kitaba puanım : 4/5




0 yorum:

Yorum Gönder