Unutma Beni - Holly Jacops | Kitap Yorumu

, , No Comments

Kitabın Özgün Adı : Carry Her Heart
Yazarı : Holly Jacobs
Yayınevi : Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı : 272



"Piper George'un yaşadıklarının tek tanığı, yıllardır yazdığı günlükleridir. Yazdığı her satırda, genç yaşta anne olmanın zorlukları ve bebeğini başka bir aileye vermek zorunda kalmanın ona yaşattığı acı vardır. Kelimeleriyle kaybetmenin resmini çizer, satır aralarında umut ve kızına duyduğu derin sevginin izleri vardır. Asla unutamadığı kızına… Ancak bir sonbahar günü, hayatında yeni bir sayfa açılır. Artık yeni bir komşusu vardır: Ned Chesterfield. Piper ve Ned'in komşulukla başlayan arkadaşlıkları, zamanla seyrini değiştirir. Ancak Piper, arkadaşlıklarındaki bu değişikliğe ve kalbini başka birine açmaya hazır değildir. Çünkü kızını kaybetmek, hayatını geri dönülemez bir şekilde değiştirmiştir. Kızının kaybından sonra kalbinden geriye kalanların yeteceğinden ve Ned'e hak ettiği sevgiyi verebileceğinden emin değildir. Ned'i de kaybetme ihtimali varken, Piper bir kalp kırıklığını daha kaldırabilecek midir? "(Tanıtım Bülteninden)

Nemesis Kitap'ın Eylül kitaplarından bir tanesiydi Unutma Beni. Gelir gelmez okumuştum fakat kitabı evde unutunca yorumu biraz gecikmeli yazıyorum.

Kapağını görür görmez aşık oldum diyebilirim. Renkleriyle ve çiçekleriyle ilkbahar havasını hissettirdi bana.
***
Piper, çocuk kitapları yazan bir yazardır. Bir gün verandasında oturmuş yazmaya çalışırken karşısına taşınan komşusu Ned'in gelişiyle başlıyor kitap.
Genç yaşta hamile kaldığında, bebeğine daha iyi bir hayat yaşatmak için başka bir aileye kararı vermiştir. Bunun sonucunun hayatına yön verdiğini düşünerek yazarlığa başlamıştır. Kızına bir gün kavuşacağını hayal ederek onun için günlükler tutar. Kızının iyiliği içinde olsa başka bir aileye vermesini aklım almadı diyebilirim,bir anne evladından nasıl ayrılabilir ki.. Piper sürekli kendine telkinlerde bulunup olumlu yanlarını gösterse de benim görüşüm bu şekilde.
Ned ile tanıştıktan sonra çok yakın iki arkadaş oluyorlar.Birbirlerini çok iyi tanımaları, neleri sevip neleri sevmediğini bilecek derece de yakın olmalarını imrendirici bir arkadaşlık şekli olsa da bu arkadaşlık zamanla aşka dönüşüyor ve çiftimiz daha da yakınlaşıyor.
Ned ise ne istediğini bilen ve bunun için çaba gösteren, sevilesi bir karakterdi. :)
Kitap akıcı bir dile sahip ve konu olarak kendisine çekiyor. Severek okuduğum, zaman zaman duygu yoğunlukları yaşadığımı söyleyebilirim. Piper karakteri üzerinden anlatılan konuyla bakış açımda değişiklikler yarattığını da eklemek isterim. :)
Kısacık ama dolu dolu bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Merak içerisinde sayfaları çevirirken nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile.. ;)

Kitaba puanım: 4,5/5 ♥



0 yorum:

Yorum Gönder